Tijdens/vlak na de oogst reden we de iconische Route 62 in Zuid-Afrika met als bestemming de wijnstreken. Het was een reis vol adembenemende landschappen en onvergetelijke wijnervaringen! We reden door Klein Karoo en onderweg passeerden we pittoreske plekjes zoals Wellington, Tulbagh, Worcester, en natuurlijk Robertson zelf.
Calitzdorp: Port Wine Hoofdstad
Onze eerste grote stop was in Calitzdorp, de Port Wine hoofdstad van Zuid-Afrika. Ondanks (of dankzij) de hete, droge omstandigheden en arme grond produceert dit gebied uitzonderlijke portwijnen. Hier konden we verschillende wijnkelders bezoeken en kregen we uitgebreide uitleg over het unieke productieproces.
Robertson: veelzijdig wijngebied
Robertson verwelkomde ons met zijn beroemde gedroogde fruit, zoete dessertwijnen en uitstekende brandewijnen. We waren vooral onder de indruk van de Chardonnay’s die hier ook een uitstekende reputatie genieten.
Bezoek aan Graham Beck
Een ander hoogtepunt was het bezoek aan wijnhuis Graham Beck, de specialist in Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen, ook wel Vonkelwijn genoemd. Dit wijnhuis is niet alleen prachtig om te zien, maar biedt echt heerlijke mousserende wijnen, we waren onder de indruk.
Franschhoek: culinaire hoofdstad
Vanuit Robertson reden we uiteraard ook door naar Franschhoek, een paradijs voor wijnliefhebbers en fijnproevers. We genoten van een proeverij bij Haute Cabriere, een imposant wijnhuis dat tot de absolute top van Zuid-Afrika behoort. Slechts 5% van hun wijnen wordt geëxporteerd, wat het des te specialer maakt om hier te kunnen proeven.
Onze reis bracht ons vervolgens naar La Motte, een ouder wijn estate in de Kaapse wijnlanden, met een geschiedenis die teruggaat tot 1695. De charmante, historische ambiance voegde een bijzondere dimensie toe aan onze wijnproeverij.
Na nog meer wijnhuizen bezocht te hebben in Stellenbosch, eindigden we onze wijnavonturen in het bruisende Kaapstad. Wil je meer weten over deze route en de fantastische plekken die we hebben bezocht? Neem gerust contact op!

