De Wijn & Spijs cursus is afgerond! We hebben ons een aantal weken ondergedompeld in de wereld van wijn en spijs. Tijdens de cursus zijn 24 verschillende hapjes en wijnen geproefd en besproken, waarbij we waardevolle kennis en vaardigheden hebben opgedaan. Zowel de gastronomische proefmethode, de chefmodule (koken naar de wijn) en sommeliermodule (de wijn kiezen bij het gerecht) kwamen uitgebreid aan bod. Verder stonden we stil bij de diverse wereldkeukens, productkennis en toepassingen.
Het examen bestond uit twee onderdelen, een proefsessie en een theoriedeel. Tijdens de proefsessie werd een gerecht geproefd en beoordeeld om daar vervolgens een wijnadvies bij te geven. En vice versa: er werd een wijn geproefd en beoordeeld om daar vervolgens een spijs-advies bij te geven. Het theoriedeel bestond uit open vragen en meerkeuzevragen.
De Wijn & Spijs cursus is een geweldige manier om te leren de juiste combinaties te maken. Op deze manier kun je de smaak van zowel het eten als de wijn naar een hoger niveau tillen. Het is een kunst die je alleen onder de knie krijgt door veel te proeven en proberen en uiteraard door je de theorie eigen te maken.
Tijdens de proeverijen op locatie vertellen we je er graag meer over. Het is ook mogelijk dat we zelf passende hapjes meenemen bij de wijnen en/of jou van tevoren adviseren wat je het beste op tafel kunt zetten voor je gasten.